ANTALYA / MANAVGAT - Bereket İlkokulu

Ağu

30 Ağustos Zaferi milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bağımsızlık meşalesinin ebediyen yanacağı bir zaferdir. Bu güzel Zafer Bayramınız kutlu olsun.
Özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın zaferi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.
Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; büyük taarruz zaferinin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz.

* Bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları şehitlerimizi saygı ile anıyor, tüm Ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Nis

Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929'da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir.

Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Eyl

YENİ KORONAVİRÜS RİSKİNE KARŞI 14 KURAL 1) Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovarak yıkayın. 2) Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az3-4 adım mesafe koyun 3) Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın. 4) Kıyafetlerinizi 60-90 C de normal deterjanla yıkayın. 5) Ateş, öksürük, nefes darlığı gibi şikayetleriniz varsa, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun. 6) Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın, mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın. 7) Yurt dışı seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin. 8) Kapı kollarını, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin. 9) Tokalaşma, sarılma gibi yakın temalardan kaçının. 10) Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yaşlılar ve kronik hastalarla temas etmeyin, maske takmadan dışarı çıkmayın. 11) Ellerinizle gözlerinize, ağızınıza ve burnunuza dokunmayın. 12) Yurt dışından dönüşte ilk 14 günü evinizde geçirin. 13) Hirbir kişisel eşyanızı (havlu gibi gündelik eşyaları) ortak kullanmayın. 14) Bol sıvı tüketim, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin.

Eyl

15 TEMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN.

Geçmişimizden güç alan aziz milletimizin 15 Temmuz gecesi, kanıyla, canıyla tarih sayfalarına yeni kahramanlıklar ekleyip geleceğine sahip çıkışının dördüncü yılını hep birlikte idrak ediyoruz.

15 Temmuz'da, vatana ihaneti fark eden milletimiz,  cesaretiyle, dirayetiyle, kararlılığıyla ve dik duruşuyla eli kanlı vatan hainlerine karşı birlik oldu ve onlara gereken dersi verdi. Onların hain emellerine ulaşmalarını engelledi.Vatan yolunda her türlü fedakârlığı gösteren necip milletimiz, tarih boyunca olduğu gibi 15 Temmuz'da da üzerine düşeni yapmış, ihanet çetesine hak ettiği cevabı vermiştir.Kökü ezelde, dalı ebette olacak milletimiz, içeriden veya dışarıdan gelebilecek her türlü saldırıya, sahip olduğu millî ve manevî değerler sayesinde, anında, birlik içinde tepki verecektir. Eğitim ailesi olarak bizler de vatan, millet ve Bayrak sevgisiyle dolu nesilleri yetiştirmeye devam edeceğiz.Demokrasiye ve hukuk devletine gönülden bağlı olan, barış içinde yaşamak için çok çalışması gerektiğini bilen nesiller sayesinde, taşı, toprağı altın olan bu mübarek ülke, sonsuza dek başı dik olarak var olacaktır.

Bu azim ve inançla aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyor, 15 Temmuz ruhunu yaşatmak için canla başla çalışmayı en büyük görev kabul ediyor, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun.